BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

martes, 21 de febrero de 2012

TREN GROC

El Tren groc  ( en francès Train Jaune), també conegut com la Línea de Cerdanya o més popularment com el canari de muntanya , és una línea de ferrocarril de vía estreta  d'un metro de ample.
Connecta les comarques de la Cerdanya i el  Conflent ( a la Catalunya Nord), des de Vilafranca de Conflent fins l'estació de la Tor de Querol via Font-romeu . seguint el curs del riu Tet , i al  vessant cerdà, evitant l'enclavament de LLívia.
La seva construcció va començar l'any 1903 i el 1910 es va inagurar el tram Vilafranca-Montlluís . El tram final a la Tor de Querol es va completar l'any 1927.
El seu recorregut es de 62,5 quilòmetres de llarg i puja dels 427 metres d'alçada a Vilafranca fins al 1593 metres a Bolquera-Eina ( al coll de la Perxa). El seu recorregut comprèn 19 túnels  i dos viaductes considerats com a monuments històrics. Els trens son elèctrics i el que va inagurar la ruta encara fa el trajecte coexistin amb els moderns ,també pintats amb els colors groc i vermell de la bandera catalana,que han donat el nom a la línea.
Aquets trens disposen de vagons coberts i de vagons descoberts , ja que avui dia aquesta antiga línea fèrrea s'ha transformat en línea turística.
L'accidentat terreny de la línea fa que la velocitat màxima dels trens sigui de 55 quilòmetres per hora.

4 comentarios:

Garbí24 dijo...

L'he vist d'aprop molte vegades, però no hi he pujat mai.....

Montserrat Llagostera Vilaró dijo...

Bon día Pakiba.
No el cónec aquest tren.
Gracies per l´informació.

Ja tinc ganes de que sigui al día 10.
Si Déu vol, vindré amb l´Euromed en tres horas a Barcelona.

Una abraçada, Montserrat

L. Gispert dijo...

Que entrada más simpatica, Pakiba. Me encantan estos trenes. Siempre atraen. Y viajar con ellos te deja una hermosa huella en el recuerdo.

Un abrazo,

Luis.

Juan Antonio Torron Castro dijo...

Estupendo comentario y preciosas fotos. Lo desconocia.

Un saludo.