BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

lunes, 18 de marzo de 2013

FALLES DE SANT JOSEP




Valencia dóna la benvinguda a la primavera amb el seu festival de Falles. estàtues monumentals  de cartrò i efímeres són acuradament construides al llarg dels mesos,per despres ser devorades per les flames en un espectacle únic.
Les Falles és el festival més internacional de València.En la setmana del 19 de març,la ciutat s'omple de gegantins monuments,ninots, anomenats, per una competició que està marcada per l'art,ingeni i bon gust. L'origen de la festa es remunta  al "parot" dels fusters: es tracta d'un llum de fusta que il-luminava els  tallers a l'hivern  es cremen al carrer la nit abans de la festa de Sant Josep. Al principi eran de draps vells i aspecta humà . A la mitat del segle 19, van començar a augmentar de mida i alçada i a millorar les seves formes,convertint-los en monumentals ninots decoratius.
La cremà es la nit del 19/20 quan escala foc al mig d'un fabulós espectacle de llum,música i focs artificials.Es crement totes menys un ninot que elegit pel vot popular,se salva de les flames i pasa a formar part de la col-lecció del Museo Faller.
Un altre dels moments mes eomocionants de les Falles,és l'ofrenda floral a la Mare de Deu .Quan la desfilada en honor a la Verge ,forman una muntanya de flors de 14 metres d'alçada.

5 comentarios:

Colotordoc dijo...

Una fiesta impresionante. Ver la cremá es genial.

Tenemos pensado el próximo año ir a las fallas.

Besote

Garbí24 dijo...

Una festa que mai he vist al natural. Ha de ser espectacular.

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA dijo...

Nunca estuve en estas fiestas y me apetece mucho ir, pero siempre me coincide con el trabajo, pero tengo que conseguir ir, sea como sea.
Por lo que veo, son estupendas.
Besos

Pluvisca dijo...

Estuve una vez hace años y me gustan las fallas, son imponentes pero odio los ruidos asi que imaginate...

petons

Montserrat Llagostera Vilaró dijo...

Hola Pakiba.
Has explicatr molt bé es que son les Falles de Valencia.
Una abraçada, Montserrat