BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

martes, 9 de julio de 2013

HISTORIA DEL CASTELL DE CASTELLDEFELS


Entre el delta del Llobregat i el massis del Garraf s'alça el castell que ha donat nom a Castelldefels . L'emplaçament ja estava fortificat l'any 967.Des de finals del segle XVII i fins a mitjans del XVIII va ser sotmés a diverses ampliacions .
Durant la guerra civil ,el forti es va convertir en la presó de les Brigrades Internacionals. Sel va anomenar "Casa de Prevención" i va acollir prop de quatre-cents presoners entre 1938 i el 1939. Un dels supervivens,el danés Poul Erik Dreyer, va publicar un cop alliberat les tortures i les execusions perpetrades al centre. Encara ara les parets de la capella guarden els grafits que van fer el francés Henri Lamotte i l'italià Antonio Stoffella durant el confinament .

Durant la Guerra Civil Espanyola (1936-1939),les Brigades Internacionals van ser unes unitats militars compostes,principalment per voluntaris estrangers que procedien de 54 països. Van lluitar a favor de la República Espanyola,enfront de les tropes militars dirigides pel general Franco, el qual era ajudat pels exèrcits d'Alemània i Itàlia.
El total inscrits va ser de 3.252 brigadistes (hi ha fonts que parlen de 59.380), però no hi va haver mai més de 20.000 homes alhora. Hi van morir 9.934.
La idea original de la creació de les Brigades Internacionals es va presentar en Moscou el setembre de 1936. Es tractava de captar voluntaris comunistas i no comunistes per participar a la guerra en suport dels republicans espanyols. En un primer moment,el Govern de la República no es va decidir a acceptar la proposta,però va canviar d'opinió a l'octubre,quan els primers combats van mostrar les dificultats per obtenir la victòria.
En l'aeròdrom de Los LLanos,a Albacete on havia l'Estat Major de l'Aviació Republicana es va instalar la base de las Brigades Internacional .Els primers voluntaris van arribar-hi el 12 de octubre. El francès André Marty va ser anomenat cap de la base de les Brigades.
Durant uns deu mesos el Castell es va convertir en una presó de Brigadistes i segons diversos testimonis en las sevas cel-les de castig es van cometre tot tipos d'atrocitats,fins i tot assassinats, però els cossos mai han aparegut.
actualmente

4 comentarios:

Luján Fraix dijo...

Hola querida amiga
Gracias por compartir la historia que forma parte de la identidad de los pueblos.
Un besito

Juan Antonio Torron Castro dijo...

Estupenda reseña de un lugar precioso, del bonito Castelldefels sobre todo del sector de la playa, en estos calurosos momentos.
Te dejo una dirección en donde podrás ver algunas fotos mas del castillo. Busca en Etiquetas : Castelldefels.
http://veoveo3.blogspot.com.es/

Saludos

Garbí24 dijo...

Aquells maleits anys en que es varen fer tantes atrocitats. No més queda de bo les magnífiques construccions

Pluvisca dijo...

La conocía pero me ha gustado repasarla

Petons guapa