BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

miércoles, 22 de octubre de 2014

PROPIETATS DE LA CARBASSA





La carbassa pertany a la família de les cucurbitàcies,a la qual també pertanyen fruites com el meló i la sindria.Es desenvolupa en varietats d'hiver o d'estiu,pot arribar fins a 10 metres de longitud,i té unes tiges molt maques i unes flors grans i acolorides.
La carbassa és una de les hortalises més espectaculars,amb una gran diversitat de formes i colors,des de la més tradicional,utilitzada com a llanterna a Halloween,fins a la que porten els peregrins del camí de Santiago.
A més a més, el seu gran volum i pes (pot arribar fàcilment als 20-30 kg.en algunes varietats) i els seus variants colors la converteixen en una fruita que no passa desapercebuda.
Nutricionalment ,és una hortalissa de baix contingut calòric,pero de gran riquesa nutricional.Això és degut al seu gran contingut en aigua ,superior al 90%del seu pes.Només aporta unes 26 kcal per cada 100 g.que procedeixen bàsicament d'una petita quantitat de sucre (prop del 5%); el contingut en greixosi proteines es insignificant .Més interessant encara és el seu contingut i tipus de fibra,que ajuda a incrementar l'efecte sadollant,molt aconsellables per qui vulgui controlar el pes.
La varietat de tons groguencs i araronjats de la carbassa ofereix una pista de la seva riquesa nutricional.Conté una gran quantitat de carotens,tradicionalment associats a la prevenció de problemes de visió i altres malalties degeneratives. A més,és rica en més substàncies antioxidants, com el licopè i les cumarines.
La carbassa constitueix una interessant alternativa a d'altres verdures o hortalisses més habituals .Tant per les seves propietats nutricionals com pel seu sabor i textura ,hauria de ser un plat habitual en els menús de tota la temporada. 

Fuente:Revista Farma
foto de la red



 

1 comentario:

Colotordoc dijo...

A nosotros nos gusta mucho la calabaza, que en Venezuela la llamamos Auyama.

Se hace una tarta muy rica con ella.

No tenemos la costumbre de halloween, pero se la preparo a mis hijos para que la disfruten.

Besos