BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

martes, 10 de abril de 2018

SALA DE BALL LA PALOMA


Aquesta sala de ball es troba al Raval de Barcelona exteriorment no tè cap interès ja que estracta d'una antiga fábrica metal-lutgica, la Foneria Comas,fundada  l'any 1853.
La llegenda diu que tres del carrers d'aquet barri van ser batejat amb els noms de gossos (Tigre,LLeó i Paloma) del propietari d'un hort prop d'on ara hi ha la sala de ball.
La foneria Comas va patir una greu crisis i el edifici va anar a mans al 1903  del seyor Sorrilla,el senyor Ustrell i el senyor Baliarda fundados de la sala de ball La Paloma. L'any 1907 el senyor Jauma Daura es va quedar amb tota la propietat  i va caviar-li el nom pel de "La Camelia Blanca"  i un any més tard li va posar un altre nom,"Salón Venus Sport".
Les seves sessions de ball es van convertir fars noctuns de la ciutat,que s'omplia d'un públic barreja de la clase popular i de la burguesia .
Durant la Guerra Civil "La Paloma" va aturar la seva activitat i fins i tot va ser confiscada per l'exércit de la República per fer-la servir com a sala de tir.
En el curs de la llarga dictadura franquista però sobre tot en democracia la nostra sala va continuar mantenint-se com un dels referents de la nit barcelonina ,combinant les seves sessions per als més fidels i la música més moderna per al públic més jove.
Hi va haver una época que "La Paloma",cada dijous ,s'omplia de moltes "minyones"que feien festa en aquet dia de la setmana i no hi faltaven balladors i d'aquestes trobades possiblement es van formar moltes parelles.
La música de la Paloma fou gairabé sempre tocada en viu per orquestes i conjunts destacats .També hi van actuar cantants de prestigi com Josep Guardiola,Ramón Calduch i Rudy Ventura.




No hay comentarios: